Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Το "Sandman" του Neil Gaiman στην TV;


Το "Sandman", το comic της Vertigo/DC και δημιούργημα του συγγραφέα Neil Gaiman βρίσκεται για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο μιας ακόμα προσπάθειας μεταφοράς του στη μικρή οθόνη. Τα δικαιώματα της τηλεοπτικής του μεταφοράς ανήκουν...

...στην τηλεόραση της Warner, και ο βασικός υποψήφιος για να αναλάβει το δύσκολο έργο είναι ο Eric Kripke, δημιουργός και παραγωγός της τηλεοπτικής σειράς "Supernatural".
Οι ως τώρα αποτυχίες στις προσπάθειες μεταφοράς του κόμικ σε άλλο μέσο οφείλονται κυρίως στο γεγονός πως πρόκειται για ένα έπος 75 τευχών συνεχιζόμενης υπόθεσης που κινείται σε πολλαπλά επίπεδα, αγγίζει "ενήλικα" θέματα κινούμενο από τον τρόμο ως τις "ψαγμένες" φιλοσοφικές και φιλολογικές αναφορές και αρκετές φορές οι πρωταγωνιστές του είναι απλά θεατές των πράξεων τρίτων, οι οποίοι παίρνουν κεντρικό ρόλο για να κινήσουν την υπόθεση. Ας μην ξεχνάμε, κιόλας, πως η συγκεκριμένη σειρά κόμικ έχει τόσο φανατικό κοινό που οποιαδήποτε μεταφορά της σε άλλο μέσο (κινηματογράφο ή τηλεόραση) θα πρέπει να ανταποκριθεί σε υψηλότατες προσδοκίες.

 
Πρωταγωνιστής του κόμικ είναι ο Μορφέας (Morpheus), ο οποίος αποτελεί την θεϊκή ενσάρκωση των ονείρων που βλέπουν οι άνθρωποι στον ύπνο τους, μέλος της οικογένειας των Αέναων (The Endless) μαζί με τα άλλα 6 αδέρφια του (Death, Despair, Destiny, Delirium, Desire και Destruction) που προσωποποιούν και αυτά τις υπόλοιπες καταστάσεις της ανθρώπινης ύπαρξης.
Ας ελπίσουμε πως, αν αυτή η προσπάθεια έχει καλύτερη κατάληξη από όσες προηγήθηκαν, η σειρά δεν θα καταλήξει στο "trendy" τηλεοπτικό κανάλι CW της Warner (που μεταδίδει και το "Supernatural"), αλλά στο καλωδιακό HBO (επίσης ιδιοκτησίας Warner) που έχει πολύ μεγαλύτερη πείρα σε σειρές με ενήλικα και πιο σκοτεινά θέματα και τις έχει χειριστεί ως επί το πλείστον με πολύ καλά αποτελέσματα. Ίδωμεν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου