Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

"Machete" - Δείτε την ταινία του trailer! (δεν είναι λάθος)


Στις 3 Σεπτεμβρίου βγαίνει στις αίθουσες των ΗΠΑ το "Machete" του Robert Rodriguez, η πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που γεννήθηκε από το ψεύτικο trailer της! Το (ψεύτικο) trailer μιας exploitation ταινίας με το όνομα "Machete" προβαλλόταν...

...πριν από 3 χρόνια ως μέρος της διλογίας των ταινιών "Planet Terror" του Rodriguez και "Death Proof" του Quentin Tarantino, με γενικό τίτλο "Grindhouse". Οι 2 "κολλητοί" σκηνοθέτες είχαν αποφασίσει να προλογίσουν τις ταινίες τους με ψεύτικα trailers exploitation ταινιών που δεν είχαν υπάρξει ποτέ, για να βάλουν τους θεατές στο seventies κλίμα που επεδίωκαν. Μάλιστα, είχαν καλέσει και guest σκηνοθέτες για τα ψεύτικα αυτά trailers: Tον Eli Roth ("Hostel") για το trailer του "Thanksiving", τον Edgar Wright ("Shaun Of The Dead") για το trailer του "Don't!" και τον Rob Zombie ("Halloween") για το trailer του "Werewolf Women Of The SS". O ίδιος ο Rodriguez, τέλος, είχε σκηνοθετήσει το trailer για το "Machete", μία -δήθεν- περιπέτεια με πρωταγωνιστή έναν μεξικάνο εκτελεστή και εξωφρενικές σκηνές δράσης.


Το trailer αυτό, όμως, ήταν τόσο καλογυρισμένο που απέκτησε φανατικούς οπαδούς (κι ας μην υπήρχε η ταινία) και ο Rodriguez, που δεν χάνει ευκαιρία για οποιοδήποτε εξωφρενικό κινηματογραφικό stunt, αποφάσισε να την γυρίσει στα αλήθεια, συμπεριλαμβάνοντας όλες της σκηνές και τους ηθοποιούς που είχε χρησιμοποιήσει και στο ψεύτικο trailer. Πρωταγωνιστής είναι ο Danny Trejo, του οποίου την "σκαμμένη", άγρια φάτσα σίγουρα έχετε δει σε ρόλο κακού σε κάποια περιπέτεια. O Rodriguez μάζεψε ένα πολύ εντυπωσιακό cast για τους υπόλοιπους ρόλους: Robert DeNiro, Jessica Alba, Lindsay Lohan, Steven Seagal, Don Johnson, Jeff Fahey, Michelle Rodriguez και Cheech Marin (οι 3 τελευταίοι γνώριμοί μας από το "Lost" στους αντίστοιχους ρόλους του Frank του πιλότου, της Ana-Lucia και του πατέρα του Hurley).


Δείτε το ψεύτικο trailer που ενέπνευσε την ταινία:


Και, για την σύγκριση, δείτε και το trailer της πραγματικής ταινίας που κάνει πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου:


1 σχόλιο: