Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

"Ζητείται Ψεύτης": Το ριμέικ από την ODEON και την VIILAGE έρχεται τα Χριστούγεννα


Κι όμως, δεν είναι ψέμα. Οι δύο "μεγάλοι" της παραγωγής ελληνικών ταινιών τα τελευταία χρόνια, η ODEON και η VILLAGE ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ξαναφέρουν στην μεγάλη οθόνη 50 χρόνια μετά την κωμωδία των Δαλιανίδη-Ψαθά.

Τους ρόλους που ερμήνευσαν στην ταινία του 1961 ο Παντελής Ζερβός και ο Ντίνος Ηλιόπουλος, θα έχουν τώρα αντίστοιχα ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, και θα πλαισιώνονται από τους Ζέτα Μακρυπούλια, Μιχάλη Ιατρόπουλο, Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Φωτεινή Μπαξεβάνη και άλλους πολλούς ηθοποιούς. Την σκηνοθεσία του ριμέικ έχει αναλάβει ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως, εκτός από την ODEON και την VILLAGE, στους συμπαραγωγούς μετέχει και η Φίνος Φιλμς.
Για να ξαναθυμηθούμε την υπόθεση της αυθεντικής ταινίας του 1961, ο Θεόδωρος Πάρλας (Ντίνος Ηλιόπουλος), ο οποίος δηλώνει επαγγελματίας ψεύτης, έρχεται από το χωριό του στην Αθήνα για δουλειά. Όμως, μια τυχαία συμπλοκή στο λεωφορείο και ένα χαστούκι που θα δώσει σε έναν επιβάτη θα του ανοίξουν διάπλατα τον δρόμο για μια λαμπρή καριέρα στην υπηρεσία του πολιτικού Θεόφιλου Φερέκη. Όσοι έχετε δει την ταινία (και, μάλλον, την έχετε δει όλοι) καταλαβαίνετε πως οι καταστάσεις δεν είναι διόλου διαφορετικές από την σημερινή εποχή, κι ας έχει περάσει μισός αιώνας. Το επίκαιρον του θέματος, λοιπόν, προσφέρει γόνιμο έδαφος για το ριμέικ της ταινίας. Το "Ζητείται Ψεύτης" βγαίνει στις αίθουσες στις 23 Δεκεμβρίου. Μέχρι τότε, πάρτε μία γεύση από το original:


...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου